Email security: Δοκιμασμένες λύσεις ασφάλειας ηλεκτρονικής αλληλογραφίας

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο έχει αποδειχτεί ως το πιο επιτυχημένο μέσο ανταλλαγής πληροφοριών των τελευταίων 25 ετών. Είναι ένας προσωπικός αλλά και ταυτόχρονα πολυπρόσωπος τρόπος επικοινωνίας, άμεσος χωρίς όρια, πάντα διαθέσιμος εφόσον υπάρχει σύνδεση με το διαδίκτυο.

Λόγω της ταχύτητας του και της ψηφιακής του μορφής, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο έχει αντικαταστήσει την κλασσική αλληλογραφία ή την επικοινωνία με φαξ σε μεγάλο βαθμό. Με κάποιες επιπρόσθετες λειτουργίες (όπως π.χ. η ψηφιακή υπογραφή, αρχειοθέτηση, αποθήκευση) μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως επίσημο μέσο διαχείρισης και ανταλλαγής εγγράφων. Την ευκολία της χρήσης του την εκμεταλλεύτηκαν πολλοί για οικονομικό κέρδος, ενώ οι κυβερνοεγκληματίες δεν θα μπορούσαν παρά να το χρησιμοποιήσουν ως όχημα εκτέλεσης των στόχων τους. Η χρήση συστημάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας σαν παγκόσμιο μέσο επικοινωνίας έχει διαβρωθεί τόσο, που κάποιοι οργανισμοί υιοθετούν τα μέσα μαζικής δικτύωσης ως κανάλι επικοινωνίας, με την ελπίδα ότι θα εισακουστεί καλύτερα το μήνυμα που θέλουν να μεταφέρουν στο πελατολόγιό τους. Αυτό φυσικά δημιουργεί άλλα θέματα.

Στην Cysoft πιστεύουμε ότι αξίζει να επενδύσουμε σε δυνατές λύσεις ασφάλειας για γίνει πιο αποτελεσματικός και αποδοτικός ο τρόπος επικοινωνίας μεταξύ επιχειρήσεων και πελατών. Ειδικεύοντας στον τομέα αυτό, έχουμε επιλέξει μια σειρά από δοκιμασμένες και αποδεδειγμένες λύσεις που στηρίζουν το πελατολόγιό μας.

Λύσεις για το Cloud

Το Trend Micro Cloud App Security σας δίνει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτείτε την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών cloud με ασφάλεια, ελέγχοντας εισερχόμενα και εσωτερικά μηνύματα του Office 365, από στοχευμένες απειλές, ενώ παράλληλα επιβάλλει τη συμμόρφωση σε άλλες υπηρεσίες κοινής χρήσης αρχείων cloud, όπως το Box, Dropbox, Google Drive, SharePoint® Online και OneDrive® for Business. Το Cloud App Security ενσωματώνεται απευθείας με το Office 365 και άλλες υπηρεσίες χρησιμοποιώντας API, διατηρώντας όλες τις λειτουργίες χωρίς αναδρομολόγηση της κυκλοφορίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τη χρήση web proxy.

Η λύση Hosted Email Security χρησιμοποιείται ως υπηρεσία και δεν απαιτεί υποστήριξη. Προσφέρει συνεχή προστασία από phishing, ransomware, BEC, προηγμένες απειλές, spam και κακόβουλο λογισμικό πριν φθάσουν στο δίκτυο. Καλύπτει Microsoft® Exchange™, Microsoft® Office 365™, Google Gmail, και άλλες λύσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου hosted ή τοπικά εγκατεστημένες. Διαθέτει χωρίς επιπλέον χρέωση email encryption και cloud sandboxing με τεχνολογία από την λύση Trend Micro™ Deep Discovery™.

Τοπικά εγκατεστημένες λύσεις

Το Deep Discovery Email Inspector χρησιμοποιεί προηγμένες τεχνικές ανίχνευσης για τον εντοπισμό και τον αποκλεισμό μηνυμάτων phishing τα οποία χρησιμοποιούνται συχνά σαν δόλωμα σε ανυποψίαστους χρήστες. Λειτουργεί απρόσκοπτα και παράλληλα με την υπάρχουσα λύση σε mode MTA (αποκλεισμός), BCC (μόνο παρακολούθηση) ή SPAN / TAP.

Το Trend Micro InterScan Messaging Security παρέχει πλήρη προστασία έναντι των παραδοσιακών απειλών και στοχευμένων επιθέσεων. Χρησιμοποιώντας συσχετιζόμενα δεδομένα από το Trend Micro Smart Protection Network και με το sandboxing του Deep Discovery Email Inspector (προαιρετικό), εμποδίζει spam, phishing και τις προηγμένες απειλές. Η λύση συμπεριλαμβάνει και δικαίωμα χρήση της υπηρεσίας, σταματώντας την πλειοψηφία των απειλών και των spam στο cloud, πιο κοντά στην πηγή τους. Αυτή η υβριδική λύση, προσφέρει το καλύτερο και των δύο κόσμων: την ιδιωτικότητα και τον έλεγχο μιας τοπικής συσκευής με προ-φίλτρο “cloud” για καλύτερη αποδοτικότητα πόρων και προληπτική προστασία. Οι προαιρετικές επιλογές Data Privacy and Encryption Module δίνουν λύση στις πιο αυστηρές προκλήσεις συμμόρφωσης και προστασίας δεδομένων διασφαλίζοντας τα εξερχόμενα δεδομένα.

Το ScanMail Suite ειδικό για Microsoft Exchange αναχαιτίζει εστιασμένες επιθέσεις και επιθέσεις phishing χρησιμοποιώντας document exploit detection, web reputation και sandboxing. Ο συνδυασμός αυτός έχει αποτέλεσμα προσφέροντας ισχυρή προστασίας APT. Επιπλέον, μόνο το ScanMail μπλοκάρει το κλασσικό κακόβουλο λογισμικό με τεχνολογία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αρχείου και διαδικτυακής φήμης και συσχετισμένη παγκόσμια απειλή πληροφοριών από την ασφάλεια, που βασίζεται σε σύννεφο Trend Micro Smart Protection Network. Διαθέτει χαρακτηριστικά που εξοικονομούν χρόνο, όπως η κεντρική διαχείριση, έτοιμα template για άμεση λειτουργία της λύσης DLP και role-based. Βάσει σύγκρισης μελέτης της Osterman Research έχει το χαμηλότερο συνολικό κόστος ιδιοκτησίας μεταξύ των πέντε κορυφαίων κατασκευαστών συστημάτων ασφάλειας. Το ScanMail παρέχει επίσης υψηλή απόδοση με εγγενή υποστήριξη 64-bit για τις υψηλότερες δυνατόν ταχύτητες αποστολής αλληλογραφίας. Η διάδοση των μέσων δικτύωσης και πανταχού παρουσία του ηλεκτρονικού εμπορίου οι spammers και οι phishers έχουν να αποκομίσουν τεράστια οικονομικά οφέλη από την υποκλοπή password, προσωπικών δεδομένων, στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, πιστωτικών καρτών κλπ. Ένα λογότυπο γνωστού brand μπορεί εύκολα να ξεγελάσει κάποιο ανυποψίαστο παραλήπτη αφού προσθέτει κύρος στην επικοινωνία και να πείσει να ανταποκριθεί στην επικοινωνία.

To DMARC Compass της Easy Solutions (εταιρία του ομίλου Cyxtera) λειτουργεί ως υπηρεσία στο cloud συλλέγοντας δεδομένα από παραλήπτες ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Καλύπτει πρωτόκολλα αλληλογραφίας DMARC, SPF, και DKIM – βοηθώντας παραλήπτες όπως π.χ. Microsoft και Gmail να παρεμποδίσουν προσπάθειες phishing να φθάσουν σε καταναλωτές, συνεργάτες και υπαλλήλους.

Το ManageEngine Exchange Reporter Plus είναι ένα web-based εργαλείο για ανάλυση και ενημέρωση, ειδικό για διακομιστές Microsoft Exchange. Έχει έτοιμα 200 reports για ό,τι αφορά το συγκεκριμένο περιβάλλον, που μπορεί ο διαχειριστής να προσαρμόσει στις ανάγκες του, αλλά και να φτιάξει δικά του. Μεταξύ άλλων:

  • Ενημερώνει για εισερχόμενα/ εξερχόμενα μηνύματα, παρακολουθεί τα μεγέθη των mailbox, αναλύει την κίνηση στον Exchange και κρατά μακριά το spam από mailbox που είναι στο Active Directory.
  • Μας δίνει εικόνα σε πραγματικό χρόνο της κατάστασης στους Exchange server και στις βάσεις δεδομένων τους διασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία τους.
  • Παρακολουθεί την κίνηση ActiveSync με λεπτομερή αναφορές για την χρήση, αιτήματα συγχρονισμού, λεπτομέρειες πολιτικών, κατάστασης και συσκευών.
  • Μας ενημερώνει πόσα μηνύματα έχουν αποσταλεί και πόσα έχουν παραληφθεί από τον κάθε Exchange server.
  • Παρακολουθεί τα στατιστικά στοιχεία στους Exchange Server Public.
  • Μπορεί να δώσει αναφορές πάνω σε Distribution Lists και να δώσει λεπτομέρειες της κίνησης σε κάθε λίστα.

Όλες οι λύσεις που αναφέρουμε έχουν δοκιμαστεί και λειτουργούν σε πελάτες μας. Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2109340288 για λεπτομέρειες των Webinars μας ή μια ιδιωτική παρουσίαση στα εργαστήριά μας.

You might be interested in …